Esztergomi osztálykirándulás

Elérkezett az idő, hogy elmenjünk a 10. osztállyal az első többnapos kirándulásunkra. Hosszas tanakodás után Esztergom mellett döntöttünk. Az elmúlt hetekben a gyerekek komoly kutatómunkát végeztek, hogy feltérképezzék a látnivalókat. Ennek ismeretében állítottuk össze a programot:
1. nap: vonatozás, szállás elfoglalása, vacsora. Utána az Esztergomi Bazilika megtekintése, Szent István lovasszobra, majd esti városnézés és fagyizás.
2. nap: Babits emlékház, Mária Valéria híd, Párkányban egy jó fagyizás és egy pohár csapolt kofola elfogyasztása.
A kirándulás fantasztikusan sikerült. Ebben az is közrejátszott, hogy három gitárt vittünk, így folyamatos zeneszó kisért minket. A szállás is jó volt, csak még volt rajtunk kívül három másik csoport is, akik éjjel meglehetősen hangosak voltak. De sebaj a hétvégén be tudjuk pótolni az alváshiányunkat.
Voltak még nagy beszélgetések, a lányokkal megtanultunk kockapókerezni, és isteni kajákat ettünk.
készítettem pár fényképet is, amelyek megtekinthetőek itt.

Hír szótár:

Hozzászólások

Az "í"-re a pontot a kisvasutazás tette fel, az a tíz perc, ami alatt a szállásról eljutottunk a vasútállomásra, végigénekelve és gitározva az utat (Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás...:). Jól-sikerült egy kirándulás volt ez az biztos. Máskor is!!! Ezer örömmel!