Beindultak a múzeumi napok

Egy hete szerdán elkezdődtek a múzeumi órák.
Már írtam erről egy beharangozót, de a lényeg csak most jön. Hogy fogjuk érezni magunkat ezen a nagyon új, ismeretlen terepen?!
Először az 5-6-7-esek, a játékos kézműves órákon.
Ma volt a második alkalom. Érezhetően otthonosabban mozogtak a gyerekek a nagy folyosókon, az óriási terekben, mint először. A kiállítások nézegetése még nem az erősségünk, de az agyagozásban nagyon profin elboldogultunk ma. Akik már másodszor voltak, ügyesek, fegyelmezettek, és aktívak voltak. A cél továbbra is az, hogy jól érezzük magunkat, hogy szülessenek alkotások, de a legfontosabb az élmény, az érzés, hogy ez egy jó hely, érdemes máskor is elmenni. És persze a tanulás, hogy megtapasztalják, hogy másképpen kell viselkedni, mert itt vendégek vagyunk, másokat nem zavarhatunk. De mi is kapunk: élményt, új információkat, egy kellemes délelőttöt és az alkotás lehetőségét. Ha tudunk ezzel élni, gazdagabban távozunk.
A mai délelőtt számomra arról szólt, hogy megint megnyugodtam. Azért mert érdemes volt készülni, a gyerekek bevonhatóak voltak a feladatokba, az agyagozás nagyon jó volt, és elégedetten indultak haza a foglalkozás befejeztével. (újra erősen él bennem a vágy, hogy kellene a Tüskevárban is fazekaskodni- korongozni-ha majd egyszer lesz hely)
Mindenki kipróbálta a korongozást, akinek kedve volt. Senki nem érezte felesleges időtöltésnek a délelőttöt. Játszottunk nagyon szép társasjátékokkal, ami a játékkiállítás kapcsán került a programba. Ezek logikai játékok, általában fából készült bábukkal, igényes grafikával.
Kipróbálhattuk a Rubik kockát és hasonló társait.
Még egy szerdán leszünk így együtt, aztán jönnek a 10-esek.
Remélem velük is izgalmas, új élményekkel leszünk gazdagabbak.
Néhány kép ízelítőnek,
a többit az iskola képgalériáján tekinthetitek meg.

Hozzászólások

épp azt akartam kérdezni hogy hol vannak a képek?? remélem a tizedikesekhez egyszer én is csatlakozhatom majd!

Jó lenne, ha jönnél!

Nem volt hiábavaló!! Mesterségekről írtunk dolgozatot s a fazekasról eszükbe jutott egy szerszám, a korong, örömmel mesélték, hogy használták is!

PMID 21285133 Clinical Trial <a href=https://viagr.sbs>side effects of viagra</a> Gemcitabine A safety review