Advent Székesfehérváron

A 11-12. osztály vonatra szállt szerdán és elutazott Székesfehérvárra.
Majdnem az egész osztály ott volt reggel a Déliben a korai indulás ellenére. Jó hangulatban, egy szép új vonattal suhantunk Fehérvár felé. Előző nap még szakadt az eső, reméltük, hogy elfogy aznapra. Így lett. Nem mondom, hogy szikrázó napsütés, de esőmentes napunk volt.

Sétáltunk a városban, megnéztük a szép belvárosi kis utcákat, és egy kiállítást a városi képtárban. Szinyei és kortársai tájképeiből láthattunk egy gyönyörű válogatást.
A rendezés fergeteges volt, profi eszközöket, remek csoportosítást láttunk. Mindenki talált olyan képet, amit megcsodált, és ami még másnap is eszébe jutott.
Volt például egy olyan szoba, ahol Szinyei Merse Pál két képe 3D-ben volt látható.
Ez azért fantasztikus szerintem, mert ez a kb.150 éves kép a megvilágítás különlegessége révén új életre kelt. Ezzel a mai tizenéveseknek is látványossá, izgalmassá vált. Nekem is nagy élmény volt.
Aztán egy kicsit bóklásztunk a főtéri vásári forgatagban, megnéztünk egy óriás Betlehemet a városháza udvarán.A nagy nevezetesség, a virágóra télen nem látható. ne keressétek, mi is csak a helyét találtuk meg:-(
Kicsit giccses volt -szerintem- de a karácsonyi hangulatot emelte.
Még jobb volt, hogy vettünk kemencés lángost és ott a téren ebédeltünk. Egy nagyon- nagyon finom rétessel is megkoronáztuk. Mindezt az osztály pénzéből, abból a jutalomból amit a városi vetélkedőn nyert az osztály egy része. KÖSZÖNJÜK NEKIK!!!
Szerintem jó volt, tavasszal megint elmegyünk valamerre!

Ildikó néni

Hír szótár:

Hozzászólások

<a href=https://alevitra.mom>10 orodispersible levitra 20mg</a> MCF7 cells were originally provided by Marvin Rich Karmanos Cancer Institute, Detroit, MI, USA, and cultured in improved minimal essential media IMEM supplemented with 5 fetal bovine serum FBS