Stefka Dani benyomásai az érettségi vizsgákról

Milyen is volt az érettségi. Ezen a kérdésem sokat gondolkoztam. Tudni kell, hogy az érettségi az első olyan próbatétel, egy gyerek életében, amin át kell küzdenie magát. Ezt ki így, ki úgy próbálja meg leküzdeni. Van akinek sikerül, és van akinek nem.

Nem volt ez másképp nálunk sem. Az írásbeli legelső napján, és az előtte lévő este mindenki rákészült, és aztán eljött a nagy nap. 8:00, mindenki tök szigorú, szinte levegőt is engedéllyel kell kérni. Majd elkezdjük írni a dolgozatot, mindenki kezd megnyugodni, és elmélyülni a feladatokban.
Elmondhatjuk, hogy az irodalom nálunk többségében jól sikerült, de nem volt ez másképp a törivel sem. Amiből az osztály majdnem otthagyta a fogát az az angol, és a matek volt. Az írásbelire szánt napok megterhelőek voltak, de túl lehetett élni. Mindenki a végére szellemileg nagyon elfáradt.

A következő megmérettetésre várni kellett, bő 1 hónapot, amikor jöttek a szóbelik. A visszaszámlálás elindult, és ahogy egyre jobban rövidült az idő, ismét kisebb idegeskedések törtek elő az osztály társakból, ha ugyan ezeket nem is mutatták ki.
Az utolsó napig még fel lehetett járni a suliba, előkészítő órákra, ami nem volt kötelező, de érdemes volt elmenni. Erre elég kevesen jöttek el.

Aztán ez is eljött, a szóbelik napja, hát ami ott történt az nem volt semmi. Gyakorlatilag mindenki akkor és ott stresszelt rá arra, hogy itt meg kell szólalni, és mondani kell, amit addig megtanultak, vagy épp nem.
Az angol írásban még csak-csak elment, de szóban katasztrofális volt, és persze ez senkinek sem ment, úgy ahogy az amúgy ilyenkor elvárt lenne.
Ehhez képest az irodalom, töri, és a választottak elég jól mentek, valahogy ott sikerült talán megnyugodni mindenkinek.

A vizsgák végére mindenki elfáradt, de aztán jött az évzáró, ahol akiknek sikerült, azok a 12-es bizi mellett az érettségit is átvehették.

Összesen 20-an érettségiztünk, ebben benne vannak az előrehozottak is. Ők mind átmentek, tőlünk, a 12-ből azonban nem. 13-an tettek sikeres vizsgát, a maradék 3 embernek nem sikerült.
Erre az iskola történelmében eddig nem került még sor. De ahogy szokás mondani, ami késik, nem múlik.

Mindent egybevetve elmondhatjuk, hogy akiknek sikerült a vizsga, azok rászolgáltak, hiszen megtettek mindent, hogy tovább tudjanak lépni az életben.

A végére itt egy videó a búcsúzó 12. osztályról.

Hozzászólások

<a href=https://ciali.buzz>is cialis generic</a> Mathis desperately tried to get back into the club to get help, but the side door was firmly shut