1st SpikeFort Film-Academy Award

Update: A filmek megtalálhatóak itt
Idén januárban filmklubot kezdtem szervezni. Úgy gondoltam, hogy ehhez egy olyan ember kéne, aki tényleg filmekkel dolgozik, így nemcsak hozzáértő, hanem hiteles is lesz. Hamar ráakadtam Novinszki Tamásra, aki több ponton is kapcsolódik iskolánkhoz. Először is készített rólunk egy kisfilmet. Nem mellesleg Ildikó néni fia, így sokat tud rólunk, többször találkozott már a tanárokkal és a gyerekekkel egyaránt. És a filmes világban mozog, mint vágó és operatőr.

Szerencsére boldogan elvállalta, és pár hét múlva már indultunk is, 10-12 lelkes középiskolás diákkal. Első pár alkalom után, Tamásnak köszönhetően, jött egy remek lehetőség, hogy a Szerencsejáték Rt felkérésére készítsünk kisfilmeket. A filmek egy szerencsejáték-függőséget is érintő konferencián kerülnének bemutatásra.

Tamás és a gyerekek időt és fáradságot nem kímélve vetették magukat a munkába. Körülbelül három hét leforgása alatt elkészült négy film, amelyek 2010. február 25-én csütörtökön kerülnek bemutatásra az említett konferencián. Itt csupán az alkotók, továbbá Tamás és én fogjuk képviselni az iskolát. Az előzetes megállapodásnak megfelelően a konferencia időpontja előtt a filmet nem mutatjuk meg másoknak.

De már másnap azaz február 26-án, pénteken 12:30-kor kerül megrendezésre a 1st SpikeFort Film-Academy Award, a Tüskevár Iskolában ami a hivatalos bemutató és díjátadó ünnepség. Szeretettel várunk minden érdeklődőt, legyen akár diák, akár szülő, újságíró, vagy ifjú tehetségeket kereső producer! Az eseményt élőben fogjuk közvetíteni! Itt a honlapon lehet majd követni a történéseket élő képpel és hanggal!

Tüskevár TV >>

Továbbá a Kossuth Rádióban lesz egy beszélgetés a filmklubosokkal, 2010. február 27-én (szombaton) 10 és 12 óra között valamikor.

Az alkotásokat természetesen a pénteki naptól megtekinthetőek lesznek itt a honlapon.
Ezúton is szeretnénk megköszönni Novinszki Tamásnak, hogy mindezt létrehozta!

Hír szótár:

Hozzászólások

szerintem az egyik legizgalmasabb dolog ami az iskolában valaha történt!

nem lehet szavak nélkül hagyni azt, ami ma a suliban történt: döbbenetes! azt hiszem ez a jó szó rá. Csoda, amit a gyerekek, a Dávid és a Novinszky Tamás csinált. (Remélem, Tamás néha olvassa a honlapunkat és eljut hozzá ez a gratuláció - is!)
A vendégek pedig egyszerűen fantasztikusak voltak! Ez még annál is több volt. Meg merem kockáztatni, hogy az egyik legőszintébb és legértékesebb dolog, ami a SpikeFort-ban valaha történt ... de legalábbis ebben a tanévben biztosan!
Ja! És a nevet remélem levédetjük!

Ez igen, a legkeményebb a SpikeFort!! Hajrá! Csapó!