Betekintés a vakok világába

Hétfőn délelőtt a 10. és 11. osztállyal az Esélyek Házába mentünk, hogy jobban megismerjük a vakok világát, az egyenlítő 2011 jóvoltából. De ennél többet kaptunk.
A foglalkozás első részében egy vak fiú ismertetett meg minket a Braille írással, és néhány hasznos kellékkel, melyek a vakok és gyengénlátók életét hivatott megkönnyíteni. Például: hangos óra, beszélő mérleg, színmeghatározó műszer, forrásjelző és még sorolhatnám.
Ezután egy sötét szobában botladoztunk és próbáltuk felismerni a kezünkbe adott tárgyakat. Nagyon elesettnek és kiszolgáltatottnak éreztem magam.
A végén kerekasztal-beszélgetéseken folytattuk tovább a fogyatékkal élők világának a megismerését.
Ki lehetett próbálni kerekesszékeket, addig a többiek bekötött szemmel próbáltak felismerni különböző italokat, csak az illatuk alapján.
Még valami személyeset szeretnék hozzáfűzni: büszkének éreztem magam, hogy ezeket a lányokat és srácokat taníthatom, annyira intelligensen viselkedtek, és kapcsolódtak be az interaktív feladatokba.
Remélem lesz még folytatás!

Hozzászólások

TAM, CXB, or both were added to the culture, and the medium was collected at 72 h 10 <a href=http://acialis.one>cialis online</a> In the National Surgical Adjuvant Breast and Bowel Project B 06 trial 8 of women with stage I or II breast tumors, the cumulative probability of recurrence in the ipsilateral breast was 14

Nelson lLUSsVHoMenmoIxzQZW 6 17 2022 <a href=http://cialiss.makeup>coupons for cialis 20 mg</a> Sd is said to rape your estrogen