kobrizsa blogja

Újabb online előrelépések a modernitás jegyében

A mai nappal a Tüskevár Iskola is elérhető a Facebook oldalán. Ezzel megnyílt a lehetőség a szélesebb közönség számára is az iskola életének kommentálása. Szívesen várunk minden ötletet, izgalmas külföldi példát, amit aztán igény esetén beemelhetünk az iskola hétköznapjaiba is.

Blogszótár:

Interjú Seffer Dáviddal az iskola on-line kommunikációjáról

2009-ben elkészült az új web-oldala az iskolának. Mit vártál tőle, mire számítottál mennyire sikerül tartalmakat generálni az oldalra?
Elsősorban az volt a célunk az új honlappal, hogy a friss információt minél gyorsabban eljuttassuk a szülőkhöz, tanárokhoz és a gyerekekhez. És természetesen az iskolánk bemutatása, de ezt a feladatot nagyjából a régi weboldalunk is el tudta látni.

Mennyire volt nehéz beletanulni az új oldal használatába technikailag?

Blogszótár:

Interjú Kovács Dórival a web-oldal kapcsán

Mennyire van lehetősége egy iskolának a külső kommunikációját ellátni egy web-oldal segítségével, mik jelentettek nehézséget az elmúlt fél évben az oldal üzemeltetésében?

Fontos tényező, hogy van-e egy iskolának erre lehetősége. mindenképpen az anyagiakon is múlik, de kérdéses, hogy egyátalán tudnak-e az iskolák arról milyen lehetőségek léteznek. Találkoztam már elég sok nagyon jó, pozitív példával, klassz honlappal (Politechnikum, AKG) és az ellenkezőjével is.

Blogszótár:

Oktatási ws Győrben a Tüskevár Iskola tanáraival

2006. novemberében a Keret Egyesület szervezésében került megrendezésre, egy az oktatás jövőbeni lehetőségeit feszegető workshop. Péter, a Tüskevár Iskola igazgatója, Dóra és Dávid is részt vett az eseményen. Dávid előadást is tartott a kompetenciaközpontú oktatásról.

Blogszótár:

Feliratkozás RSS - kobrizsa blogja csatornájára