Bike kitchen Budapest

A barátaimtól hallottam, hogy a Tűzraktérben van valami bicikliszerelő klub, ahol lehet barátkozni és tanulni egyszerre. Gondoltam, hogy ezt látni kell! Az iskolában szóltam pár gyereknek, akiket tudom, hogy érdekel a téma, többen fellelkesedtek, de egyedül a Simkulák Pisti volt olyan kitartó, hogy el is jöjjön velem a zuhogó esőben, sötétben, egy kedd este. Mit is láttunk?

Egy pincehelységben található a klub, ami tele van szerszámokkal és romos biciklikkel. Az este 6 órai kezdésre össze is gyűltünk 15-20-an, majd 3-4 fős csoportok alakultak, és kezdődött a munka. Minden csoport kapott egy biciklit, amit teljesen szét kellett szedni és átnézni, hogy mi használható belőle.
Amikor a Pistit megláttam egy kalapáccsal a kezében, csillogó szemmel, akkor kicsit megijedtem. Gyorsan el is mentem kicsit érdeklődni, hogy mi is ez a szerelőműhely pontosan.
Létezik egy nemzetközi mozgalom, melynek az a neve, hogy bikekitchen. Ez egy bringás közösségi szerelőműhely, ahová bárki elmehet, és megtanulhat bringát szerelni, miközben jó társaságban van. Ennek a magyar változata annyival egészült ki, hogy a megszerelt bringákat ingyen és bérmentve odaadják rászoruló embereknek. Eddig kapott néhány kerékpárt a Down Alapítvány, illetve az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány. Így amellett, hogy jól érezzük magunkat, még másokon is segítünk. Íme egy videó, ami a bike kitchenről szól, érdemes megnézni.
Miután ezeket megtudtam, visszaballagtam megnézni a Pistit, és örömmel láttam, hogy a bringát szinte teljesen szétszedték. Az alkatrészek és a szerszámok szép rendben mellé vannak rakva. A kalapács is. És Pisti büszkén mosolyog a csapatával együtt.

Ha van kedved csatlakozni, vagy van egy rossz bringád ami már nem kell, és elajándékoznád, akkor irány a Tűzraktér kedden, vagy csütörtökön 18 és 21 óra között. További részleteket biztos szívesen mesél a Pisti!

Hozzászólások

Gratulálok Istvánnak, köszönjük Dávidnak!

Nagyon jó! Megnéztem a kapcsolódó honlapokat is , sok más érdekesség is van a Tűzraktérben. A Pistinek tetszett??

Pisti volt csütörtökön megint, immár egyedül, és nagyon élvezte. Filmet néztek, szereltek, és nagyon jól kijön mindenkivel.

Ez hihetetlen, Dávid!...

A Pisti - végre - megtalálhatja magát. Ezt hitetted el velünk most, Dave, jól vigyázz... :))
Fantasztikus! Épp most olvasom - készülve holmi vizsgára - a krízislélektanban, hogy a sors felülírásának és a krízisek megküzdésének egyik legmagasabb szintű formája az, ha éppen abban alkot valaki nagyot, amit ő maga szenvedett el azelőtt. Ha a Pisti szellemi, érzelmi vagy bármily rászorulóknak fog bájkokat tuningolni, akkor ritka hiteles segítő szaki lesz a maga nemében.
Banyek! Mekkora ötlet!... Le a kalappal előttetek!

Laci

Elküldtem a beszámolót az Ákosnak. Biztosan felkerül még pár bringás közösségi oldalra :-)

Remélem linkkel, így emelvén a page rank-et:-)

hogyan? :-)

A tények makacs dolgok. Istvánunk hétfőn elvesztette a lakáskulcsát, így nem tudott haza menni.

Cell Host Microbe 15, 779 791 2014 <a href=http://cialiss.quest>cialis without a doctor's prescription</a>