TISZAI EVEZŐS VÁNDORTÁBOR 2020.

Mint minden évben, így idén is lesz Tisza-túra!

Immár a 30., azaz jubileumi, ezért túllépve a hagyományokon és tekintetbe véve az elmúlt hónapok karantén helyzetét, most családokat, szülőket is várunk szeretettel!

1. Időpont: 2020. augusztus 10 -16. (hétfő-vasárnap).
2. Utazás: bérelt busszal (a sítáboros busz).
3. Útvonal (tervezett), szálláshelyek, programlehetőségek:
1-e, hétfő
Találkozás és indulás 9.00 órakor a Kongresszusi-központ parkolójában!
Program: délelőtt utazás Szatmárcsekére, délután hajóbeosztás, tutaj összeszerelése, szabályok, első evezőcsapások, röplabda, fürdés, peca. Szállás: félnomád (ivóvíz, WC, büfé a kempingben). Étkezés: bogrács, önellátás.
2-a, kedd
Program: 27 km evezés Tiszabecsről Szatmárcsekéig a Felső-Tisza legszebb szakaszán.
Csomagok nélkül, mivel Szatmárcsekére érünk vissza. Étkezés: este a helyi, világhírű töltött káposzta.
3-a, szerda
Program: evezünk homokpadról homokpadra… 15 km, kincskeresés a zátonyon, este Tivadar, a szabolcsi Las Vegas! Szállás: Kisar, félnomád a Kincses-szigetnél. Étkezés: étterem, büfé (pizza, hamburger, palacsinta).
4-e, csütörtök
Program: elérni Tiszaadonyig, beosztva erőinket kitartóan evezünk 35 kilométert…, közben fejelő- és/vagy röplabda-bajnokság a homokpadokon, a jándi lakatlan szigeten. Ebéd Gergelyiugornyán a büfékben. Szállás: homokpadon nomád, étkezés: bogrács.
5-e, péntek
Program: 21 km evezés izomlázzal, a benki „halálkanyar”, Tiszamogyoróson, szállás: kempingben.
6, szombat
Program: a záhonyi nagy kanyar, 30 km hosszú, lassú víz, igazi erőpróba. Este Tuzsér, kemping, langalló, szíves vendéglátás.
4. Szükséges felszerelések listája:
• Sátor, hálózsák, „derékalj”, 15-20 m erős spárga, zseblámpa, evőeszköz, mélytányér, pohár, nyitó, kés, szalmakalap vagy kendő, napolaj, „fenékpárna”, esőkabát, sporttáska vagy zsák (ne fémvázas) + 2 db erős műanyag (sittes) zsák vagy vödör, hordó, az összes egyéb (ruha, szappan stb.) igény szerint, de minél kevesebb!
5. Költségek:
Hajóbérlés: 15000 Ft (bérlés, szállítás, mentőmellény)
Szállások: 2500 Ft (három helyen kell fizetni)
Étkezés: 6000 Ft (6 napra, 1000 Ft/fő/nap, 3 közös főzés)
Utazás, csomag szállítása: 6000 Ft (bérelt busszal)
Mindösszesen: 29500 Ft

Anyagi nehézség miatt nem marad ki egy gyerek sem a táborból, próbálunk pályázni, támogatót szerezni, hogy az alapítvány segíthessen! Lehetőség van a részvételi díj utólagos befizetésére is. Úszómesteri igazolást nem kérünk, de vízbiztonság még a mentőmellény „alá” is szükséges. A túrát legalább 14-15 gyerek biztos részvétele esetén tartjuk csak meg!

Jelentkezés július 31-ig. Az 5000 Ft előleget kérem, hogy addig fizessék be a titkárságon vagy utalják el az iskola számlájára. További felvilágosítás: Kovács Péter
(30) 29-12-629 vagy tuskevar@tuskevar.sulinet.hu