Hírek

Ideiglenes

felvételi névsor a felvett tanulókról:
Szügyi Árpád
Kalják Benedek
Sulyok Dorina
Patus Ádám
Molnár István
Simon Rita
Marcsány Aisa
Bajkó Patrik
Bajnóczky Zétény
Garay Róza
Bánki Levente
Hatvani Ajna
Zgyerka Réka
Berkes Zombor
Kis Péter
Mike Ákos
Vándor Kende

Karantén

Köszönöm a szülőknek és a Tüskevár tanárainak azt a helytállást és gyors alkalmazkodást, amit ezen a héten tettek.
Megcsináltuk azt a Microsoft Teams felületet, amin – akár tetszik, akár nem – dolgoznunk kell az elkövetkező hetekben. Sok iskola sokféle módon oldja meg, mi ezt választottuk, működőképes, használjuk.
A jövő héten igyekszünk rendszerszerűen használni, jó lenne, ha kialakulna a napi rutinja a munkának, ez fontos nekünk és a diákoknak is.

Prabichlban

voltunk idén is síelni a tüskeváras diákokkal. Az öt nap gyönyörű napsütésben, sok-sok kilométer sízéssel, snowboard tanulással telt.

Adventi kert

Pénteken délután 3-kor megtartottuk a hagyományos karácsonyi ünnepségünket, az adventi kertet. Örülünk, hogy a szülők közül is sokan meglátogattak minket. Kellemes ünnepeket és jó pihenést kívánunk mindenkinek!

Szakmai nap

November 7-én csütörtökön tanítás nélküli munkanapot tartottunk. Vendégül láttuk a szentendrei Dunakanyar Magániskolát (DAM), hogy együtt eltöltsünk egy kellemes napot. A DAM azon kevés alternatív iskolák egyike, amely szellemiségében, pedagógiai szemléletében nagyon közel áll a Tüskevárhoz.

A 2019/2020-as tanév legfontosabb időpontjai

Szorgalmi idő: 2019. 09. 02. (hétfő) – 2020. 06. 15. (hétfő).
Az első tanítási nap: 2019. szeptember 2. (hétfő).
Őszi családi nap: 2019. október 19. (szombat)
Őszi témahét: 2019. október 21-25. (hétfő-péntek).
Szalagavató: 2019. december 7. (szombat).
Adventi hét, bazár: 2019. december 18 – 20. (szerda - péntek).
Az első félév vége: 2020. január 24.
Félévi bizonyítvány: 2020. január 31. (péntek).
Farsang: 2020. február 21. (péntek).
Tavaszi témahét: 2020. április 6 - 8. (hétfő-szerda).

Erdei iskola 2019

Tegnap hazatértünk egy újabb emlékezetes tanévzáró erdei táborból. Idén a tatai Öreg-tó mellett szálltunk meg. Rengeteg mindent csináltunk a négy nap alatt: fürödtünk, napoztunk, sárkányhajóztunk, bicikliztünk, fagyiztunk, játszottunk, zenéltünk, meccset néztünk, beszélgettünk... Csütörtökön elgyalogoltunk Vértesszőlősre is, hogy megnézzük Samu maradványait. Isteni jól éreztük magunkat! Hamarosan, július végén pedig vízre szállunk az idei Tisza-túrán. Várunk mindenkit szeretettel!

Angoltanárt keresünk!

A Csillebérci Tábor szívében, az erdő mélyén bújik meg a Tüskevár Iskola, ahol 10-18 fős osztályok tanulnak ötödiktől tizenkettedik évfolyamig.

A családias hangulatú iskolában olyan, különleges figyelmet igénylő gyermekekkel foglalkozunk nap mint nap, akik nehezen vagy egyáltalán nem tudtak beilleszkedni a hagyományos iskolarendszerbe. Mi alternatív pedagógiai módszerekkel, a diák-központúság jegyében igyekszünk segíteni, hogy minden gyermek könnyebben birkózzon meg az élet adta kihívásaival, legyen szó tanulási vagy magatartási nehézségről.

RELAXÁCIÓ ALAPKÉPZÉS

A relaxáció módszerének elméleti és gyakorlati alapjai pedagógusoknak és laikusoknak, szülőknek
30 órás akkreditált képzési program

Időpont: 2019. június 27-június 30. Csütörtöktől vasárnapig.
4 napos képzés, naponta 9.00-17.00 óráig
Vezeti: Tóth Andrea Beáta, meditációs és relaxációs tanár
Helyszín: Asram Budai Jógaközpont

Majális a Tüskevárban!

Május 2-án, a munka ünnepét követően mi is megtartottuk a saját mulatságunkat. A rendhagyó napot egy közös májusfa állítással kezdtük az iskola előtt. Miután mindenki feltűzte a színes szalagját a fára, elkezdődtek a szórakoztató programok. Volt zsákban futás, kötélhúzás, célba dobás, pétanque, lufifújás, gólyalábon járás, foci, és más izgalmas játékok. A hátsó udvarban közben egész nap sorban álltunk a vattacukorért és Tünde néni finom lángosáért.

Oldalak