Gyorsít a Tüskevár Vasútbarátok Klubja

Szeptember eleje óta működik klubunk, egyelőre nem túl népes, de lelkes csapattal. Stefka Dani, Séra Ricsi, Demeter Attila alkotják a magot, és melletük néha felbukkan Seffer Tamás és Fábián Marci is.
Az első foglakozáson megbeszéltük a Klub működésének alapelveit, és megállapodtunk, hogy nem kéthetenként, hanem minden héten találkozunk. Még az első alkalommal modell bemutatót tartottak a tagok, és mindjárt segítséget is nyújtottak Ricsinek HO-s mozdonya megreparálásához.
A következő alkalomra Stefka Dani hozott egy látványos és könnyen kezelhető "virtuális vasút" programot. Ezt azóta minden klubtag (valamint Péter bácsi is) kipróbálta, és megállapodtunk, hogy október 13.-án "Metró vezető versenyt" tartunk. Addig még ki kell engesztelnünk Zeuszt, aki szóvá tette a gépek túlzott, és nem túl szakszerű túlterhelését. Bocsánat, Zeusz!
Hatodikán Séra Ricsi szolgálatban volt a Gyermekvasúton, ahol Attila és Dani meglátogatta. Ricsi elmesélte, hogy mi a feladata, és elvitte Klubtársait "egy körre" a vonaton.
Az "Indóház" c. folyóirat néhány példányával megalapítottuk a Klub könyvtárát.
Jövő héten szertnénk elmenni a Füstibe, mielőtt bezár télre, és megpróbálunk időt egyezteteni Margay Henrikkel, hátha megmutatja nekünk azt a nevezetes 411-118 számú restaurált gépet.
Egy apukától. aki a MÁV Startnál dolgozik, kaptunk egy vasúti (MÁV feliratú) láthatósági mellényt amit azonmód kineveztünk a Klub zászlójának.
Ködösen felmerült egy terepasztal építésének terve, azonban ez egyelőre csak nagyon távlati elképzelés, és nem is túl reális. Megtervezni azonban lehet, az nem kerül semmibe, és jó gyakorlat lenne.
Szóval klubunk megtette az első lépéseket, reméljük, hogy többen is csatlakoznak hozzánk, és rövidesen már "teljes gőzzel" robogunk előre. Ha te is kedvet kapnál a csatlakozáshoz keddig itt vagyunk internetes formában: http://tuskevasut.atw.hu/ (Sok képpel, nagyvasúti, és virtuálisvasúti képek) Vagy a suliban kérdezz bennünket!
Gyula bácsi

Hozzászólások

Most érzkeltem csak, hogy saját honlapotok is van, gratulálok! Kicsit hiányolom a tagok saját modellvasútját. Persze ezt csak azért mondom, hogy elárulhassam, nálunk készülőben van egy HO -s mini terepasztal.Természetesen a készületeket fényképekkel is megörökítettük. Ha elkészül szeretnék dicsekedni vele nektek is. Itt megértő szívekre találok.