Tovább zakatol a Tüskevár Vasútklub!

Olvassátok el Stefka Dani összefoglalóját a vasutas klub 2009-es évéről!

Nos, igen, tovább zakatol, egyelőre előre, és jó hangulatban. Készítettünk egy rövid összefoglalót, hogy hol is voltunk ebben a félévben, miket is csináltunk.
Nos, először is megalakultunk, elkészült a honlap, valamint a Könyvtár, ami Indóház magazinokat, és egyéb a vasúttal összefüggő iratokat tartalmaz. Első utunk, a Közlekedési múzeumba vezetett. Ez egy iskolai nap volt, elindultunk a suliból, majd, egy óra múlva oda is érkeztünk. Megnéztük, az egész múzeumot, de a csapatot, a terepasztal kötötte le, inkább, ez érthető is, mert aki hozott valamilyen fajta vontató, vagy vontatott járművet, azt felraktuk, felrakattuk az asztalra. Ez megvolt, szép volt, jó volt, de mint mindennek, ennek is, egyszer vége lesz. És vége is, lett, mentünk, szép lassan haza, de rám még várt, a Kőér utcai metrógarázs, metróüzem, ahová egy barátommal mentem el, a múzeum után. Na mindegy, ez egy másik történet. A következő utunk, Veszprémbe vezetett, ahol, egy vasútmodell kiállítást néztünk meg, megjegyzem, nagyon is érdemes volt, mert eléggé nagy volt a terepasztal helye, és maga a terepasztal is jó volt, és szép. Én már előzetesen megbeszéltem, így klubvezetők egymás közt, hogy, ha valaki hoz mozdonyt, azt ők felrakják az asztalukra, és "menetrend" szerinti szerelvényt fog vontatni. Ez így is lett, sőt, az egyik tagunk Taurusának az áramszedőjét, még ott, ingyen rendbe is tették. Ott, egyszóval, csak röpült az idő. De, aztán, onnan is, fájó szívvel, de el kellett, jönnünk.
És ebben az évben, az utolsó kirándulásunk a MÁV Keleti pályaudvarához vezetett, az ott lévő, személyvagon átvizsgáló üzembe, ahol, csomó, apró, de érdekes dolgot tudtunk meg, a MÁV személyvagonjairól. Nos, ez évi beszámolónk, ennyi volt, tagok jelentkezését várjuk, és készülőben van, még, nagyon hamarosan, egy terepasztal
is, de ez még a jövő!

Hír szótár: