Országos Elődöntő, Vác - 9. hely

Valószínűleg nem kell elkeseredettnek lennünk: nagyon kemény munkával és rengeteg tanulással, az iskola történetében először, eljutottunk egy országos elődöntő versenyre. Erős és híres iskolák ellen versenyezhettünk(ahogy Stefka Dani mondta "olyan tanulók ellen, akiknek ha négy oldal feladatot adnak fel, akkor az másnapra hatot megtanul." :) és helytálltunk.
Tizenegy iskola részvételével zajlott a verseny szombaton Vácon, nekünk a kilencedik helyet sikerült megszerezni. Sajnos nem volt szerencsénk a kérdésekkel (mert pont azt kérdezték, amit nem tudtunk), nem volt szerencsénk a képfelismerésekkel (mert pont azt a hat képet kérdezték, amit még sosem láttunk) és persze a nagy felhajtás, a "csilivilipompa" leblokkolt bennünket. (Dani szerint ez az egész is olyan mint amikor feldobunk egy pénzérmét - vagy bejön a dolog, vagy nem.) Azt is elfelejtettük, amiben biztosak voltunk...
Mindezek ellenére azért vagyok nagyon bizakodó, mert a gyerekek tisztán látták a helyzetet: "nem tudtam koncentrálni", "azért vagyok szomorú, mert nem tudtam megmutatni azt, amit megtanultam és tudtam" és "nagyon izgultam". Versenyezni is meg kell tanulni, az első lépést megtettük. És végül is miért is lenne rossz a kilencedik helyezés egy országos megmérettetésen?
Szerintem nincs okunk csalódottnak lenni:)
Az pedig különösen jó érzés volt, hogy szülők, nagyszülők is elkísértek bennünket a versenyre, sokat segített, hogy ott voltak! Remélem, máskor is tudunk - ilyen formában, ilyen sokan - találkozni!

Hír szótár:

Hozzászólások

De hát ez fantasztikus! Nemhogy szegyenkezni való nincs, hanem dicskedni való van! Hiszen ez egy országos verseny volt!!! Nagyon szertnék én kilencedik lenni országosan bármiből! Nekem bizony be nem állna a szám a dicsekvéstől!
Gratulálok!
Gyula

Sokáig és sokat kell beszélnünk még erről a több hónapig tartó VERSENYSOROZATRÓL.
Az idei tanév legemlékezetesebb pillanatai közé tartoznak azok, amikor a Beszélgetősben a Dóri a VERSENYZŐKET készíti fel. Ők persze még csak most tanulják, hogy a győzelemhez rengeteg munka mellett végtelen önbizalom is kell.
Büszke vagyok rátok/rájuk!
Péter

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Ez csodálatos ! Nagyon nagy dolgot tettetek mindannyian!