Elektronikai hulladék gyűjtési akció

Elektronikai hulladék gyűjtési Akciót szervezünk!
Április 4-5 -én reggel szállítóautó várja a hulladékot az iskola előtt, amibe közvetlenül bepakolható amit behoznak.Bármilyen elektronikai eszköz hozható, a hajszárítótól a boylerig bármi lehet.
Aki hamarabb hozza, mint csütörtök-péntek, Kovács Péterrel egyeztessen, hová pakolhatja le.
Minél több otthon már haszontalan elektronikai eszköz gyűlik össze, annál több pénzt kap az iskola.
Gyűjtsétek a szünetben!!!

Rövid ismertető a cégtől:
Selektor Kft.
Az elektromos és elektronikai termékek hatalmas fejlődésen mentek keresztül az elmúlt években. A fejlődéssel arányban nőtt számuk, növekedett a bennük felhalmozott veszélyes anyagok mennyisége és csökkent életciklusuk.
Az elektromos és elektronikai hulladékok eddig a kommunális hulladékba kerültek, ahol a bennük található veszélyes anyagok miatt a környezetre káros hatást váltottak ki. Mára a gyártókat és forgalmazókat valamint a tulajdonosokat jogszabályok kötelezik az elektromos és elektronikai eszközök gyűjtésére, ártalmatlanítására és hasznosítására.
Az elektromos és elektronikai hulladékokban sokfajta a környezetre és az élőszervezetre káros anyagok találhatók. Ólom, Higany, Ezüst, Króm, Réz, Berillium, Kadmium, Poliklórozott bifenilek, Freon, Pentabróm-difeniléter)
Cégünk az elektromos és elektronikai hulladékok szakszerű kezelésével, bontásával, a veszélyes anyagokat tartalmazó alkatrészek eltávolításával képes megvalósítani a veszélyes hulladékok szakszerű ártalmatlanítását és a keletkező frakciók újrahasznosításra való előkészítését.